Jesteś tutaj: Strona główna > Szczegóły oferty

Szczegóły oferty

Dieta a praca głosem
Termin: 17.12.2020 godz. 15:0017:15
Sala: ONLINE
Prowadzący szkolenie: dr Mirella Zajega

Nauczyciele, pracujący na co dzień głosem, intensywnie eksploatują górne drogi oddechowe. Silne bariery śluzówkowe chronią przed wejściem i namnażaniem się wirusów, także COVID-19.

Dowiecie się Państwo co robić, aby nie mieć problemów z głosem, jak wspomóc śluzówki górnych i dolnych dróg oddechowych.

Jakie produkty wysuszają i napinają gardło, a jakie sprzyjają jego regeneracji, jak się odżywiać, aby było to przyjazne dla śluzówki górnych i dolnych dróg oddechowych.

Choroba koronawirusowa (COVID-19) to choroba zakaźna wywoływana przez nowego wirusa. Zakażenie powoduje chorobę układu oddechowego podobną do grypy. Według dostępnej wiedzy naukowej transmisja wirusa odbywa się głównie drogą kropelkową. Silne bariery śluzówkowe chronią przed wejściem i namnażaniem się wirusów, także COVID-19.

Przebieg szkolenia:

  1. Omówienie grup produktów, które wysuszają gardło, niszczą błony komórkowe, powodują nadmierną produkcję śluzu i zaflegmienie, są problematyczne dla osób pracujących głosem,
  2. Omówienie czym jest Indeks glikemiczny i jak się nim posługiwać w komponowaniu codziennego menu,
  3. Omówienie produktów nawilżających śluzówki górnych dróg oddechowych, pomagających utrzymać w zdrowiu tkankę miękką, wspomagających odnawianie się tkanek i błon

Szkolenie odbędzie się on-line, link do pokoju webinarowego zostanie przesłany przed spotkaniem. Zajęcia są bezpłatne. Zaświadczenie potwierdzające ukończenie szkolenia zostanie przesłane drogą mailową.

Osoba do kontaktu: Mirella Zajega
Nr tel: 32 203 59 67 wew: 201 Nr sali: 75 email: mzajega@womkat.edu.pl

Uwaga!

BRAK WOLNYCH MIEJSC

Oferta RODN WOM 2022/2023
Kwartalnik Forum Nauczycieli