Jesteś tutaj: Strona główna > Aktualności

Aktualności

Wdrażanie podstawy programowej kształcenia w branży gastronomicznej
Termin: 25.05.2017 godz. 12:3015:00
Miejsce: Zespół Szkół Ekonomicznych w Dąbrowie Górniczej
Prowadzący szkolenie: Małgorzata Łukaszewska

 

Program warsztatów

 1. Analiza podstawy programowej kształcenia w zawodach: kucharz, kelner, cukiernik, technik żywienia i usług gastronomicznych

- struktura zmodyfikowanej podstawy programowej kształcenia w zawodach.

- Zintegrowany System Kwalifikacji,

2. Szkolny plan nauczania.

- struktura planu nauczania,

- przykładowe szkolne plany nauczania dla zawodów: kucharz, kelner, cukiernik, technik żywienia i usług gastronomicznych.

3. Programu nauczania do zawodu

- algorytm tworzenia programu nauczania do zawodu,

- struktura programu nauczania dla przedmiotu,

- przykładowy program dla przedmiotu,

- kwalifikacyjne kursy zawodowe (KKZ).

4. Prac własna kierowana.

 

Dodatkowe informacje: Małgorzata Łukaszewska

                                  e-mail: mlukaszewska@womkat.edu.pl

                                  tel. (32) 25-81-397 wew. 208